Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 μέτριος ώριμος ανανάς, αποφλοιωμένος, χωρίς πυρήνα, κομμένος κατά μήκος σε 8 σφήνες
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Ανακατέψτε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τον ανανά. Μαρινάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά. Τοποθετήστε τον ανανά σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος.
- Ψήστε τον ανανά για 15 λεπτά. Γυρίστε, και αλείψτε με μαρινάτα. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει, 10-15 λεπτά. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαρινάτα. Αφήστε το λίγο διάστημα για να κρυώσει.
- Χωρίστε τα κομμάτια ανανά στα πιάτα. Προσθέστε γιαούρτι και γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης και δυόσμο