Υλικά
- 3 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 φλ. αµυγδαλόψιχα ψιλοτριµµένη
- 1 φλ. παντεσπάνι κοµµένο σε µικρά κοµµατάκια
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. κρέµα γάλακτος
- 2 φλ. χυµό από ρόδι
- 3 κ.τ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. σπόρους από ρόδι
- 2 αβγά
- ελάχιστη κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αβγά µε τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε το γάλα, το παντεσπάνι, την αµυγδαλόψιχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το µείγµα σε µια µεγάλη στρογγυλή µεταλλική φόρµα ή σε ατοµικά φαρµάκια και ψήνετε σε µπεν-µαρί σε προθερµασµένο φούρνο για 30-40 λεπτά µέχρι να πήξει.
- Τοποθετείτε το γλυκό για 15-20 λεπτά στο ψυγείο και µετά αναποδογυρίζετε σε µια µεγάλη πιατέλα.
- Στο µεταξύ βράζετε το χυµό και τη ζάχαρη για 15 λεπτά.
- Περιχύνετε το γλυκό µε το σιρόπι και γαρνίρετε µε τους σπόρους του ροδιού και µερικά φυλλαράκια δυόσµου.