Γρανίτα με καρπούζι και τζίντζερ

681

Ελαφριά, δροσιστική και νόστιμη η γρανίτα με καρπούζι, τζίντζερ και δυόσμο είναι η τέλεια πρόταση για μεγάλους και μικρούς, για την οικογένεια ή για κέρασμα. Ο Γιώργος Τσούλης παρουσιάζει βήμα-βήμα την συνταγή και δίνει tip: Προσθέτουμε το λεμόνι για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μέσα στην κατάψυξη.

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 ml νερό
  • ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 1 κιλό & 300 γρ. καρπούζι
  • 20 γρ. τζίντζερ
  • 5 – 6 φύλλα δυόσμου
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Προετοιμασία και εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό, σιγοβράζουμε για 6 λεπτά και μόλις γίνει ένα πηχτό σιρόπι το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα δυόσμου και το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 5 – 10 λεπτά.
  • Περνάμε το καρπούζι και το τζίντζερ από τον αποχυμωτή, αδειάζουμε το ζουμί μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ίσιο σκεύος.
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για μία ημέρα να παγώσει.
  • Την επόμενη μέρα για να το σερβίρουμε ξύνουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι και σερβίρουμε σε μπολάκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ