Αυτό το φαγητό έγινε τόσο πρόχειρα και τόσο γρήγορα με ότι είχα στο ψυγείο μου, συγκεκριμένα είχα ψήσει διάφορα λαχανικά για να ταχω για βραδινό ελαφρύ και τα είχα στο ψυγείο, επειδή όμως έπρεπε να ταξιδέψω και δεν μπορούσαν να μείνουν γιατί θα χαλούσαν, τα μαγείρεψα, ευτυχώς δεν είχα προλάβει να βάλω μπαλσάμικο, γιατί έτσι τα τρώω για βράδυ και τα συνοδεύω με τυρί άπαχο..
Λαχανικά είχα ψήσει, μελιτζάνες, πιπεριές όλα τα χρώματα και κολοκυθάκια, μέχρι να κάνω μια σάλτσα με τριμμένη ντομάτα, θα σας πω και τι άλλο, καθάρισα τρεις πατάτες, τις έκοψα φέτες και τις έβαλα στην σχάρα να ψηθούν λίγο κι αυτές μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Η σάλτσα είναι μια κλασσική σάλτσα με φρέσκια ντομάτα που κάνουμε για τα μακαρόνια, ο καθένας μας την φτιάχνει με τον τρόπο του, δεν θέλει πολλά, αλατοπίπερο, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, λίγο βασιλικό, δάφνη, λαδάκι και βράσιμο.
Στρώνω τα λαχανικά σ ένα σκεύος για τον φούρνο, εγώ έχω πήλινο, τα πασπαλίζω με λίγο τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί, ρίχνω από πάνω την σάλτσα και με τις πατάτες που έχω μισοψήσει τα σκεπάζω.
Αφού τα σκεπάσω, τα πατώ με μια μεγάλη κουτάλα και έρχεται λίγη σάλτσα επάνω στις πατάτες, πασπαλίζω με λίγο πιπέρι και τυρί και τα βάζω στον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, να ψηθούν όλα μαζί για μίση ώρα περίπου κι είναι έτοιμο!!!!
Αυτό ήτανε, το σερβίρουμε με τυρί άσπρο, του πάει μια λαχανοσαλάτα με καρότο και φρέσκο ψωμί.
Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…
Twitter #timageirevounpaliavrio