Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και χυμό πορτοκαλιού…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

518

Θα χρειαστούμε φιλετάκια κοτόπουλου, λίγα μανιτάρια κομμένα, αλατοπίπερο, λίγο λάδι, ένα ποτηράκι κρασί, χυμό λεμόνι και πορτοκάλι.

Παίρνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου τα χτυπάμε λίγο, η λέμε στον χασάπη μας να το κάνει και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και αφού κάψει το λάδι βάζουμε μέσα τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα.

Τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές και όταν πάρουν το χρώμα τους τα σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι με τον μισό χυμό πορτοκαλιού, βάζουμε και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σιγοψηθούν ήσυχα.

Όταν αρχίσουν να στεγνώνουν, στύβουμε μέσα ένα λεμόνι και τον υπόλοιπο χυμό από τα δυο πορτοκάλια και  τ αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα, όταν θα δούμε τα φιλετάκια να καραμελώνουν λίγο, τότε τα αποσύρουμε από την φωτιά για να μην στεγνώσουν τελείως και είναι έτοιμα.

Τα συνοδεύουμε με πουρέ, με φάβα, με ρύζι ή πατάτες του φούρνου ψημένες με λάδι και μουστάρδα.

Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με χοιρινό φιλέτο η με μπριζόλα χοιρινή και είναι το ίδιο νόστιμο.

Η ποσότητα εδώ είναι για δυο φιλετάκια.

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ