Πόσες φορές μας μένουν φαγητά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, άλλες φορές μας είναι χρήσιμα για το πιάτο της εβδομάδας, άλλες φορές μπορεί να είναι η λύση γι αυτούς που τρώνε φαγητό το βράδυ, μπορεί όμως τελικά να καταλήξουν και στο καλάθι των σκουπιδιών.
Επειδή όμως όλα αξιοποιούνται και τίποτα δεν πρέπει να πετάμε, σήμερα θα φτιάξουμε μια καταπληκτική ομελέτα με τα λίγα μακαρόνια που μας έμειναν και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.
Είτε είναι σκέτα, είτε με σάλτσα, είτε με κιμά, γίνονται μια υπέροχη ομελέτα.
Πάμε να την φτιάξουμε…
Βάζουμε μέσα σ ένα τηγάνι το υπόλοιπο των μακαρονιών μας, χωρίς καθόλου λάδι η βούτυρο, έτσι κι αλλιώς έχουν τα ίδια όσο χρειαζόμαστε, ρίχνουμε από πάνω λίγο τυρί τριμμένο του γούστου μας, εγώ ας πούμε έβαλα μοτσαρέλα και όση ώρα αυτά ζεσταίνονται, εμείς χτυπάμε τα αυγά μας σ ένα μπολ, αφού τα αλατοπιπερώσουμε, τους ρίξουμε λίγο γάλα για να φουσκώσουν και τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια μας, για μια μερίδα ας πούμε που είχα εγώ, έβαλα τέσσερα αυγά.
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ψηθούν καλά από κάτω και αμέσως μετά τα γυρίζουμε μ ένα πιάτο, η με το σκεύος για τις ομελέτες για να ψηθούν και από την άλλη μεριά, για λίγα λεπτά και έτοιμη η ομελέτα μας.
Με μια πλούσια δροσερή σαλάτα, μια πατατοσαλάτα, η βραστά χόρτα έχετε λύσει το μεσημεριανό σας με τον πιο ωραίο τρόπο, νόστιμα και οικονομικά.
Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…
Twitter #timageirevounpaliavrio