Μια πολύ εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα είναι αυτή που θα φτιάξουμε, χωρίς φύλλο.
Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…
Τρία μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι, η από του κιλού λίγο παραπάνω από το μισό, τέσσερα αυγά, ένα τέταρτο τριμμένο μαλακό τυρί του γούστου σας, εγώ βάζω γραβιέρα, λίγο παραπάνω από τέταρτο φέτα σε τρίμματα, μισό ποτήρι λάδι, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει για να γίνει ένας μαλακός χυλός, όχι ρευστός, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό αν δεν έχετε και σουσάμι για το πασπάλισμα.
Αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχουν και τα τυριά και το γιαούρτι.
Πάμε να την φτιάξουμε τώρα…
Χτυπάμε πρώτα σε μια λεκανίτσα τα αυγά πολύ καλά με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να φουσκώσουν, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το λάδι.
Μετά, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα όπως το κέικ, Λαδώνουμε το ταψί που θα το ψήσουμε, αν είναι πυρέξ ακόμα καλυτέρα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε την γιαουρτοτυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου δηλαδή τρία τέταρτα με μια ώρα.
Με μια ωραία σαλάτα μπορεί να αντικαταστήσει ένα κύριο γεύμα, η δείπνο.
Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…
Twitter #timageirevounpaliavrio