Τσάι με τζίντζερ, σοκολατάκια με τζίντζερ, σούπερ smoothie με τζίντζερ. Φαίνεται λοιπόν πως η σούπερ πιπεράτη ρίζα έχει σταθερή θέση στην σακούλα του μάρκετ.
Ξέρεις όμως πώς να διατηρείς φρέσκο το τζίντζερ για περισσότερο; Είναι αλήθεια πως η ρίζα τζίντζερ πωλείται σε μεγάλα κομμάτια με αποτέλεσμα να μαραζώνει γρήγορα.
Αρχικά, αγόρασε μια ρίζα τζίντζερ που να είναι σκληρή, χωρίς ζάρες. Έπειτα την τοποθετείς άσε σακούλα τροφίμων και αφαιρείς τον αέρα που δεν χρειάζεται.
Αν ξεφλουδίσεις την ρίζα, ο χρόνος ζωής της θα μειωθεί, Αν καταφέρεις να σκουπίσεις το σημείο που θα κόψεις για να αφαιρέσεις την έξτρα υγρασία, και βάλεις λίγο χαρτί κουζίνας στο σημείο ή για να καλύψεις όλη την ξεφλουδισμένη ρίζα, θα κερδίσεις περίπου 2 έξτρα εβδομάδες.
Tώρα αν δεν ξέρεις πως να ξεφλουδίσεις και να κόψεις σωστά το τζίντζερ για να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες, δες το παρακάτω βίντεο.
ΠΗΓΗ