Υλικά για 20 κουλουράκια:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Κουλουράκια κρεμμυδιού
Κουλουράκια κρεμμυδιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπώ το λάδι με το κρασί. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και τη ρίγανη κι ανακατεύω. Κατόπιν ρίχνω σταδιακά το αλεύρι κι ανακατεύω ώσπου να δημιουργηθεί η ζύμη. Πλάθω σε 20 κουλουράκια και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 180C. Καλοφάγωτα!