Υλικά
300 γρ. φακές
1 ξερό κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
2 φύλλα δάφνης
1-2 πατάτες καθαρισμένες, σε κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
50-60 γρ. κινόα, μουλιασμένο για 15 λεπτά σε κρύο νερό και στραγγισμένο
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό, για 7-8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην (άδεια) κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις δάφνες, τις πατάτες, την ντομάτα, το ξίδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά κατά 2-3 εκ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κινόα στις φακές, όταν ολοκληρωθεί το 15λεπτο μαγείρεμά τους, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Στο ποτήρι μας ένα φρέσκο Αγιωργίτικο.
Κείμενο: Νίκη Χρυσανθίδου